Krabbpasta med tomat och vitlök

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Krabbpasta med tomat och vitlök

Krabbpasta med söta körsbärstomater och vitlök är en enkel och snabb pastarätt full av smak. Fänkålsfrön passar perfekt till skaldjur, och rucolan ger ett pepprigt sting till rätten.

Krabbpasta med tomat och vitlök

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
0,5 röd chili
0,5 tskfänkålsfrön, krossade
350 gspaghetti, tunn
1 citron, skalet
400 gkrossade tomater
250 gkörsbärstomater, söta
300 gkrabba, kokt och rensat krabbkött
50 gRuccolasallad
1 nävebasilikablad
salt och malen peppar
Olivolja

Gör så här

1
Skär vitlök och chili i tunna skivor, ju tunnare desto bättre.
2
Hetta upp ordentligt med olja i en medelstor kastrull. Fräs vitlök och chili några minuter på medelhög värme. Vitlöken ska vara mjuk och gyllene.
3
Tillsätt fänkålsfröna och låt det fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt det rivna citronskalet och de krossade tomaterna. Låt såsen puttra i fem minuter. Krydda med salt och peppar.
4
Tillsätt körsbärstomaterna, sänk värmen och låt såsen puttra medan du kokar pastan.
5
Häll av vattnet på den kokta pastan. Blanda ner krabbköttet i den heta såsen och blanda till sist ihop sås, pasta och ruccula.
6
Garnera med basilika och servera.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (0)

    Pasta vodka med räkor

  2. (1)

    Skaldjursgryta

  3. (1)

    Grillad kungskrabba

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Skaldjur

Pasta

Visa alla

Vintips till fem goda pastarätter

(1)

Klassisk lasagne

(1)

Makaronigratäng

(1)

Mac and cheese med fyra ostar