Vårrullar med chilidipp
Dessa fräscha vårrullar är fyllda med räkor, krispiga grönsaker och färska örter. Serverade tillsammans med en sötstark chilidipp blir detta en enkel, nyttig och smakfylld middag som du kommer vilja laga många gånger!
Ingredienser
- 12 stRispapper, runda, ca. 20 cm i diameter
- 400 gräkor, skalade
- 100 gglasnudlar, kokta och väl avrunna
- 0,5 gurka
- 1 morot, stor
- 4 Salladslökar
- 12 myntablad, stora, färska
- 12 korianderblad, stora, färska
- 12 thaibasilikablad, kan utelämnas
- 6 krispiga salladsblad, medelstora
Chilidipp
- 1 röd chili, rensad från frön och finhackad
- 2 vitlöksklyftor, fint hackade
- 1 tskingefära, finriven
- 2 msksocker
- 3 mskfisksås
- 3 mskvatten
- 1 tskrisvinäger
- 1 Lime, stor
- 2 mskmorot, finstrimlad (kan uteslutas)
- 2 mskrättika, finstrimlad (kan uteslutas)
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.