Vårrullar med chilidipp

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Vårrullar med chilidipp

Dessa fräscha vårrullar är fyllda med räkor, krispiga grönsaker och färska örter. Serverade tillsammans med en sötstark chilidipp blir detta en enkel, nyttig och smakfylld middag som du kommer vilja laga många gånger!

Vårrullar är lätta, nyttiga och väldigt goda.
Vårrullar är lätta, nyttiga och väldigt goda.

Ingredienser

  • 12 stRispapper, runda, ca. 20 cm i diameter
  • 400 gräkor, skalade
  • 100 gglasnudlar, kokta och väl avrunna
  • 0,5 gurka
  • 1 morot, stor
  • 4 Salladslökar
  • 12 myntablad, stora, färska
  • 12 korianderblad, stora, färska
  • 12 thaibasilikablad, kan utelämnas
  • 6 krispiga salladsblad, medelstora

Chilidipp

  • 1 röd chili, rensad från frön och finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 tskingefära, finriven
  • 2 msksocker
  • 3 mskfisksås
  • 3 mskvatten
  • 1 tskrisvinäger
  • 1 Lime, stor
  • 2 mskmorot, finstrimlad (kan uteslutas)
  • 2 mskrättika, finstrimlad (kan uteslutas)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vårrullar med chilidipp

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.