Gustav Johansson

Av Gustav Johansson

Schnitzel på vegofärs med friterad kapris

Av Gustav Johansson

(1)

Vad tycker du?

Schnitzel på vegofärs med friterad kapris

Att panera formbar färs till en schnitzel blir oväntat gott. Servera med friterad kapris, citronklyftor, persilja och god potatis. Här har vi använt den rosa typen av färsk formbar färs, som ger illusionen av ett lite ljusare kött med fast konsistens.

Vegansk schnitzel med friterad kapris och citronklyftor.
Vegansk schnitzel med friterad kapris och citronklyftor.

Ingredienser

  • 300 gfärsk formbar vegofärs
  • 2,5 dlVetemjöl
  • 2 dlhavremjölk
  • 1 citron, ingen
  • 1 mskJapansk soja
  • 3 dlströbröd
  • 100 gkapris, inlagd, avrunnen
  • Salt och svartpeppar
  • Rapsolja, till stekning

Till servering

  • bladpersilja
  • citron, i klyftor
  • Potatis
  • sallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Schnitzel på vegofärs med friterad kapris

Gustav Johansson

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.

Visa 25 recept