Schnitzel på vegofärs med friterad kapris

Av Gustav Johansson

(0)

Vad tycker du?

Schnitzel på vegofärs med friterad kapris

Att panera formbar färs till en schnitzel blir oväntat gott. Servera med friterad kapris, citronklyftor, persilja och god potatis. Här har vi använt den rosa typen av färsk formbar färs, som ger illusionen av ett lite ljusare kött med fast konsistens.

Recept från boken ”Vegansk hemkunskap” av Gustav Johansson.

Vegansk schnitzel med friterad kapris och citronklyftor.
Vegansk schnitzel med friterad kapris och citronklyftor.

Ingredienser

300 gfärsk formbar vegofärs
2,5 dlVetemjöl
2 dlhavremjölk
1 citron, ingen
1 mskJapansk soja
3 dlströbröd
100 gkapris, inlagd, avrunnen
Salt och svartpeppar
Rapsolja, till stekning

Till servering

bladpersilja
citron, i klyftor
Potatis
sallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Schnitzel på vegofärs med friterad kapris