Grillad kyckling med melon- och gurksallad

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Grillad kyckling med melon- och gurksallad

Det här är den ultimata grillmiddagen – marinerad kyckling (eller halloumi), grillad kålsallad och krämig melon- och gurksallad med matvete. Och låt dig inte luras av en lång ingredienslista, hälften är kryddor att marinera kycklingen i. Saknar du en grill kan kycklingen självklart tillagas i ugnen!

Recept ur boken ”Gottigheter” av Jennifer Eriksson.

Grillad kyckling med melon- och gurksallad
Grillad kyckling med melon- och gurksallad

Ingredienser

Marinerad kyckling

  • 800 gKycklinglårfilé, eller två paket halloumi
  • 1,5 tskcurry
  • 2 tskvitlökspulver
  • 1 nypachiliflakes
  • 3 tskHonung
  • 3 tskVitvinsvinäger
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • 3 Schalottenlökar
  • 0,5 dlMajonnäs
  • 0,5 Lime, saft och zest
  • Persilja
  • kanderade jalapeños , valfritt

Grillad kålsallad

  • 1 kgvitkål, färsk
  • 1 citron, saft och zest
  • 2 mskPumpafrön
  • 1 krukadill

Krämig melon- och gurksallad

  • 1,2 lvatten
  • 3 dlMatvete
  • Olivolja
  • 1 gurka
  • 0,5 honungsmelon, typ ett halvt kg
  • 5 dlgrekisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paketfetaost
  • 1 krukadill
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad kyckling med melon- och gurksallad