Grillad kyckling med melon- och gurksallad
Det här är den ultimata grillmiddagen – marinerad kyckling (eller halloumi), grillad kålsallad och krämig melon- och gurksallad med matvete. Och låt dig inte luras av en lång ingredienslista, hälften är kryddor att marinera kycklingen i. Saknar du en grill kan kycklingen självklart tillagas i ugnen!
Recept ur boken ”Gottigheter” av Jennifer Eriksson.
Ingredienser
Marinerad kyckling
- 800 gKycklinglårfilé, eller två paket halloumi
- 1,5 tskcurry
- 2 tskvitlökspulver
- 1 nypachiliflakes
- 3 tskHonung
- 3 tskVitvinsvinäger
- Olivolja
- Salt och peppar
- 3 Schalottenlökar
- 0,5 dlMajonnäs
- 0,5 Lime, saft och zest
- Persilja
- kanderade jalapeños , valfritt
Grillad kålsallad
- 1 kgvitkål, färsk
- 1 citron, saft och zest
- 2 mskPumpafrön
- 1 krukadill
Krämig melon- och gurksallad
- 1,2 lvatten
- 3 dlMatvete
- Olivolja
- 1 gurka
- 0,5 honungsmelon, typ ett halvt kg
- 5 dlgrekisk yoghurt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 paketfetaost
- 1 krukadill
- Salt