Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Karamelliserad löksky

Av Sofia Henriksson

(9)

Vad tycker du?

Karamelliserad löksky

Gör något extra av den stekta löken. Tillsätter du farinsocker och soja så blir löken läckert karamelliserad och med fond får du en härligt sötsalt och krämig sås som passar perfekt till olika husmansrätter som till exempel skomakarlåda. Receptkreatör Sofia Henriksson visar hur du gör.

Ingredienser

  • 5 gula lökar
  • 50 gsmör
  • 1 mskJapansk soja
  • 2 mskbrunt farinsocker
  • 4 dlKöttfond
  • Salt och svartpeppar
Sofia Henriksson visar hur man gör en karamelliserad löksky.
Sofia Henriksson visar hur man gör en karamelliserad löksky.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Karamelliserad löksky

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 34 recept