Pannbiffar med brun sås
När någon lagar pannbiff med brun sås vet du att det även bjuds på god smak och mycket kärlek. Servera pannbiffarna med önskat tillbehör som kokt potatis och grönsaker.
Ingredienser
Brunsås
- 3 msksmör
- 3 mskvetemjöl
- 5 dlfond, brun fond eller buljong
Pannbiffar
- 500 gköttfärs, kall från kylen
- 1,5 tsksalt
- 1 ägg, stort
- 2 mskpotatismjöl
- 0,5 Lök, finhackad
- 0,25 tskkryddpeppar, malen
- 0,25 tskIngefära mald
- 0,25 tskmuskot, riven
- 0,25 tskmalen peppar
- 2 dlmjölk, eller vatten
- smör, till stekning
Till servering
- rårörda lingon
- Persilja , hackad
- kokt potatis
- grönsaker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.