Pannbiffar med brun sås

Av Lise Finckenhagen

(40)

Vad tycker du?

Pannbiffar med brun sås

När någon lagar pannbiff med brun sås vet du att det även bjuds på god smak och mycket kärlek. Servera pannbiffarna med önskat tillbehör som kokt potatis och grönsaker.

Pannbiffar med brun sås.
Pannbiffar med brun sås.

Ingredienser

Brunsås

  • 3 msksmör
  • 3 mskvetemjöl
  • 5 dlfond, brun fond eller buljong

Pannbiffar

  • 500 gköttfärs, kall från kylen
  • 1,5 tsksalt
  • 1 ägg, stort
  • 2 mskpotatismjöl
  • 0,5 Lök, finhackad
  • 0,25 tskkryddpeppar, malen
  • 0,25 tskIngefära mald
  • 0,25 tskmuskot, riven
  • 0,25 tskmalen peppar
  • 2 dlmjölk, eller vatten
  • smör, till stekning

Till servering

  • rårörda lingon
  • Persilja , hackad
  • kokt potatis
  • grönsaker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pannbiffar med brun sås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.