Saftig paj med nektariner och hallon
Den här goda pajen innehåller nektariner, hallon och vanilj, serverad varm med frasigt lock och rostad mandelkräm. Det är helt enkelt otroligt gott!
Ett bra tips är att blanda 1 dl grekisk yoghurt med mandelgrädden innan du vispar den till en mjuk kräm. Tid tillkommer för mandelgrädden att stå i kylen över natten.
Ingredienser
Mandelkräm
- 100 gMandel
- 50 gSocker
- 3 dlvispgrädde
pajdeg
- 250 gsmör, kallt, i tärningar
- 350 gVetemjöl
- 80 gSocker
- 1 Äggula, spara äggvitan
- 2 mskkallt vatten, cirka
Fyllning
- 1 kgNektarin
- 250 gHallon
- 200 gSocker
- 2 mskcitronsaft
- 1 vaniljstång, delad på längden
- 1 mskPotatismjöl
Till pensling och dekoration
- 1 äggvita
- råsocker, pärlsocker eller strösocker