Koreansk pannkaka med öl och ingefära

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Koreansk pannkaka med öl och ingefära

En underbart god koreansk pannkaka som får en spännande smak av salladslök, öl och ingefära.

– Jag gillar att skära upp den i ganska små bitar så att man kan dippa ordentligt. Dela dem som sides eller ät som huvudrätt med lite ris och lite kimchi, säger Gustav Kyhlberg.

Recept ur hans bok ”Koreanska grytor”.

Koreansk salladslökspannkaka med smak av öl och ingefära
Koreansk salladslökspannkaka med smak av öl och ingefära

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • 2 mskrismjöl
  • 2 mskmaizena
  • 0,5 tskBakpulver
  • 1 ägg
  • 1 mskingefära, finriven
  • 1 mskvitlök, finriven
  • Iskall koreansk öl, alt annat ljust öl
  • 4 Salladslökar
  • Matolja, till stekning

Dippsås

  • 3 mskljus soja
  • 1 dlrisvinäger
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskgochugaru, koreanskt chilipulver

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Koreansk pannkaka med öl och ingefära