Koreansk pannkaka med öl och ingefära
En underbart god koreansk pannkaka som får en spännande smak av salladslök, öl och ingefära.
– Jag gillar att skära upp den i ganska små bitar så att man kan dippa ordentligt. Dela dem som sides eller ät som huvudrätt med lite ris och lite kimchi, säger Gustav Kyhlberg.
Recept ur hans bok ”Koreanska grytor”.
Ingredienser
- 2 dlvetemjöl
- 2 mskrismjöl
- 2 mskmaizena
- 0,5 tskBakpulver
- 1 ägg
- 1 mskingefära, finriven
- 1 mskvitlök, finriven
- Iskall koreansk öl, alt annat ljust öl
- 4 Salladslökar
- Matolja, till stekning
Dippsås
- 3 mskljus soja
- 1 dlrisvinäger
- 2 mskströsocker
- 1 mskgochugaru, koreanskt chilipulver