Friterade munkar med fyllning
Cecilia Hagerling Larssons friterade munkar fyllda med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm är en fröjd för både sinne och smakpalett.
Fikagästerna kommer häpna av beundran om du bjuder på de här!
Ingredienser
Munkar
- 1,5 dlmjölk
- 25 gJäst
- 60 gSmör , rumsvarmt
- 2 mskströsocker
- 1 tskvaniljsocker
- 2 äggulor
- 5 dlVetemjöl
- 2 krmSalt
Fritering
- 2 lfrityrolja
- 1 dlSocker, att rulla munkarna i
Hallonsylt
- 500 gHallon, frysta går bra
- 250 gsyltsocker
- 1 mskpressad citron
Kardemummakräm med karamelliserat socker
- 2 tskKardemummakärnor, mortlade
- 5 dlmjölk
- 6 äggulor
- 100 gströsocker
- 35 gmaizena
- 20 gSmör
- 0,5 krmSalt