Piadina – så gör du italienska tunnbröd

Av Godare

(273)

Vad tycker du?

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Fyll dem med italiensk skinka eller salami, mozzarella, tomater, sallad, basilika och en god pesto. Snabbfixat och enkelt att ta med när du är på språng.

Tunna bröd gjorda i stekpannan är goda att fylla med italienska delikatesser.

Ingredienser

7 dlVetemjöl
1,5 tskSalt
2 tskBakpulver
4 vitlöksklyftor
0,5 dlolivolja
3 dlkallt vatten

Gör så här

1
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
2
Pressa eller finhacka vitlöksklyftorna och rör ner i mjölblandningen. Häll på vatten och olivolja och knåda ihop till en smidig deg.
3
Dela degen i 8 bitar. Strö ut mjöl på ett bakbord. Rulla varje bit till en boll och kavla så den blir cirka 3 millimeter tjock. Blir den inte perfekt rund gör det inget, det får gärna se hemgjort ut.
4
Pensla bröden på båda sidor med en god olivolja.
5
Stek några minuter på medelvärme på båda sidor så bröden får lite färg och är genomgräddade.
6
Slå in bröden i en kökshandduk så de inte torkar.
7
Fyll med dina italienska favoritdelikatesser.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (149)

    Stekpannebröd – stompa

  2. (3)

    Sötpotatistortilla med mynta och fårost

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bröd
    3. Italiensk mat

Bröd

Visa alla
(1)

Focacciapizza med mozzarella och tomat

(1)

Enkelt vitlöksbröd med ost

(1)

Persiljebröd med vitlökssmör

(1)

Grillat bröd med skordalia