Filip Poon: Tre härliga tortillawraps
Grekisk, italiensk eller asiatisk. Fyll wrappen med dina favoritsmaker och vik den perfekt med det smarta knivtricket.
– Jag älskar att göra wraps, det är riktig comfort food, säger kocken Filip Poon.
Ingredienser
Italiensk wrap
2 tortillabröd, stora
2 dlrucola
2 dlmozzarella, riven
8 skivorsalami
Tomatsås
1 vitlöksklyfta
2 dlkrossade tomater
1 tskSocker
Salt
Grekisk wrap
2 tortillabröd, stora
10 små tomater, delade
1 rödlök, skivad
1 dloliver, delade
2 dlsalladsmix, valfri
Souvlaki
300 gFläskfilé
Marinad
0,5 citron
1 tskoregano , torkad eller färsk
1 tskrosmarin, torkad eller färsk
1 vitlöksklyfta, riven
Olivolja
Salt
Fetaostsås
2 dlgrekisk yogurt
1 vitlöksklyfta
1 dlFetaost, smulad
Asiatisk wrap
2 Noriark
150 gLax, tunt skivad
0,25 Rödkål, tunt hyvlad
1 tsksesamolja
Salt
1 tskkimchibase, eller chilisås
1 avokado, mosad
2 dlsushiris, cirka
1 tskfurikake, eller sesamfrön
Wasabimajonnäs
0,5 tskwasabi
1 dlmajonnäs
Gör så här
1
Italiensk wrap: Koka tomatsåsen på medelvärme i minst 10 minuter.
2
Skär eller klipp ett snitt från kanten till mitten av tortillabrödet. Bred på tomatsås på en fjärdedel av brödet. Fördela rucola på nästa fjärdedel, mozzarella på en och salami på den sista fjärdedelen.
3
Vik ihop brödet från snittet. Vik sedan brödet så att det hamnar mellan fyllningarna. Stek i stekpanna på medelhög värme tills osten smälter. Servera direkt.
4
Grekisk wrap: Skär fläskfilén i mindre bitar, blanda med marinaden och låt marinera minst 15 minuter. Stek sedan köttet. Blanda ingredienserna till fetaostsåsen.
5
Skär eller klipp ett snitt från kanten till mitten av tortillabrödet. Lägg på skivad rödlök på en fjärdedel av brödet. Fördela rucola, tomat och oliver på en annan fjärdedel, stekt souvlaki på en och ett tunt lager smulad fetaost på den sista fjärdedelen.
6
Vik ihop brödet från snittet. Vik sedan ihop brödet så att det hamnar mellan fyllningarna
7
Stek i stekpanna på medelhög värme tills osten smälter. Servera direkt med fetaostsåsen.
8
Asiatisk variant: Skär eller klipp ett snitt från kanten till mitten av noribladet. Blanda wasabimajonnäsen. Mixa ihop rödkål, sesamolja, salt och kimchibase/chilisås. Mosa avokadon.
9
Fördela sushiris på en fjärdedel av noriarket, toppa med furikake eller sesamfrön. Lägg på rödkålen på en annnan del av arket, den mosade avokadon på en tredje och den råa laxen på den fjärde. Vik ihop noriarket. Toppa med lite wasabimajonnäs och servera direkt.