Trasig pasta – snabblagad vardagsrätt
Trasig pasta – en snabblagad och supergod vardagsrätt med krossade lasagneplattor, ostronskivling och parmesan.
Recept ur boken ”Min farmor var vegan”, av Anna H Lundahl som kommer från en släkt där man varit vegan och vegetarian i generationer.
Ingredienser
1 Aubergine
6 tomater
300 gostronskivling
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt och peppar
chili
20 lasagneplattor, bönpasta
Till servering
1 mozzarella
2 dlparmesan
8 basilikablad
Gör så här
1
Stek aubergine, tomat, svamp i olivolja med all lök. Krydda och låt koka ihop i 25 minuter.
2
Bryt sönder lasagneplattorna i valfri storlek, och koka dem enligt instruktionerna på förpackningen.
3
Blanda försiktig i bitarna från lasagneplattorna i såsen.
4
Skär mozzarellan i bitar och lägg på pastan. Servera med riven parmesan och färsk basilika.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen