Farmors rustika rödbetsbiffar

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Farmors rustika rödbetsbiffar

Här är Annas farmors rustika rödbetsbiffar, som smakar super med kokt potatis.

Recept ur boken ”Min farmor var vegan” av Anna H Lundahl som kommer från en släkt där man varit vegan och vegetarian i generationer.

Rustika rödbetsbiffar. Servera med kokt potatis.

Ingredienser

400 grödbetor
250 gPotatis
1 dlPurjolök, rå, finhackad 
0,5 dlsojamjöl
1 vitlöksklyfta
1 krmÖrtsalt, efter smak
Olivolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatis och rödbetor. Potatisen ska bara kokas halva den normala tiden. Riv dem därefter grovt.
2
Pressa vitlök och blanda med övriga ingredienser. Forma till biffar och lägg dem i en ugnsfast form som smorts in med olivolja och grädda i ugnen i cirka 25 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Så länge har vi ätit vegetarisk mat

  2. (1)

    Pappas kantarellomelett

  3. (2)

    Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt

Vegetariskt

Visa alla
(1)

Grillad ananas

(1)

Auberginerullar med keso

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Rödbetspasta