Sallad med grillad zucchini och majs
Vissa grönsaker blir som godast på grillen, så varför inte bjuda på en varm sallad som tillbehör till grillfesten? Grillad zucchini och majs blandat med pepprig rucola, krispig salladslök, fetaost och finriven parmesan. Hur gott som helst!
Ingredienser
- 2 zucchini
- 3 majskolvar, förkokta
- 2 stjälkarsalladslök
- 75 gfetaost
- 0,5 dlparmesanost, fint riven
- 65 grucola
- 1 Lime
- 2 mskolivolja
- 1 mskflytande honung
- 0,5 tskchiliflakes
- Salt
- Peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 28 recept