Koreanska fläskburgare

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Koreanska fläskburgare

Burgare med koreanska revbensspjäll är en spännande och lite annorlunda smakupplevelse. Långkokta tunna revbensspjäll med smak av ingefära och chili serverade i hamburgerbröd med lite kimchi och färsk koriander. Mums!

Koreanska fläskburgare
Koreanska fläskburgare

Ingredienser

  • 1,5 kgRevbensspjäll, tunna, gärna utan ben
  • 20 gingefära
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 0,5 dlsojasås
  • 5 msksocker
  • 4 stjärnanis
  • 15 svartpepparkorn
  • 1 dlvatten
  • Salt
  • nymalen peppar

Till servering

  • hamburgerbröd, eller mjuka frallor
  • färsk koriander
  • Kimchi

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Koreanska fläskburgare

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.