Koreanska fläskburgare
Burgare med koreanska revbensspjäll är en spännande och lite annorlunda smakupplevelse. Långkokta tunna revbensspjäll med smak av ingefära och chili serverade i hamburgerbröd med lite kimchi och färsk koriander. Mums!
Ingredienser
- 1,5 kgRevbensspjäll, tunna, gärna utan ben
- 20 gingefära
- 5 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 0,5 dlsojasås
- 5 msksocker
- 4 stjärnanis
- 15 svartpepparkorn
- 1 dlvatten
- Salt
- nymalen peppar
Till servering
- hamburgerbröd, eller mjuka frallor
- färsk koriander
- Kimchi
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.