Koreanska fläskburgare

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Koreanska fläskburgare

Burgare med koreanska revbensspjäll är en spännande och lite annorlunda smakupplevelse. Långkokta tunna revbensspjäll med smak av ingefära och chili serverade i hamburgerbröd med lite kimchi och färsk koriander. Mums!

Koreanska fläskburgare

Ingredienser

1,5 kgRevbensspjäll, tunna, gärna utan ben
20 gingefära
5 vitlöksklyftor
1 röd chili
0,5 dlsojasås
5 msksocker
4 stjärnanis
15 svartpepparkorn
1 dlvatten
Salt
nymalen peppar

Till servering

hamburgerbröd, eller mjuka frallor
färsk koriander
Kimchi

Gör så här

1
Krydda köttet med salt och mald peppar. Lägg revbenen med fettsidan nedåt i en ugnsfast form eller liknande, som är lagom stor för köttet.
2
Skär ingefära och vitlök i tunna skivor och finhacka chilin.
3
Blanda soja, socker, ingefära, vitlök, chili, stjärnanis, peppar och vatten i en kastrull. Koka upp blandningen och låt koka i ett par tre minuter.
4
Häll marinaden över köttet och täck med plastfolie. Låt köttet marinera i kylen i minst ett par timmar, men gärna över natten.
5
Täck formen med aluminiumfolie och grädda revbenen i ca. två timmar i 170 grader.
6
Höj temperaturen till 200 grader. Ta bort folien, vänd på köttet och stek ytterligare 30-40 minuter. Ös stekskyn över revbensspjällen med jämna mellanrum.
7
Låt köttet vila i minst 20 minuter innan servering.
8
Skär revbenen i skivor och servera skivorna i hamburgerbröd med lite kimchi och färsk koriander.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (12)

    Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

  2. (1)

    Burgare med avokado och limemajonnäs

  3. (0)

    Krispig kycklingburgare

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Asiatisk mat
    3. Burgare

Asiatisk mat

Visa alla
(0)

Bibimbap

(1)

Sushilax med het ingefära- och limesås

(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Kryddig nudelsoppa