Jordgubbssoppa med ingefära och lime
Bjud på en riktigt fräsch efterrätt i sommar! Den här kalla jordgubbssoppan är smaksatt med ingefära och serveras – för festlighetens skull – i höga glas. Tillsätt en kula vaniljglass innan du täcker den med lättvispad grädde. Dekorera med en maräng om så önskas.
Ingredienser
1 dlSocker
1 dlVatten
1 tskIngefära, färsk och finhackad
1 Lime, saften
grädde, lättvispad
Gör så här
1
Koka upp socker och vatten till sockerlag, låt den sedan svalna. Blanda sockerlag, jordgubbar, ingefära och limejuice i en mixer. Låt soppan stå kallt. Den får gärna stå i frysen ett par timmar innan servering, det är bara gott om soppan får en "slush"-konsistens.
2
Servera iskall soppa i höga glas och lägg på ett centimetertjockt lager lättvispad grädde. Avsluta med att strö lite kaffepulver över.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen