Jordgubbssoppa med ingefära och lime

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Jordgubbssoppa med ingefära och lime

Bjud på en riktigt fräsch efterrätt i sommar! Den här kalla jordgubbssoppan är smaksatt med ingefära och serveras – för festlighetens skull – i höga glas. Tillsätt en kula vaniljglass innan du täcker den med lättvispad grädde. Dekorera med en maräng om så önskas.

Jordgubbssoppa med ingefära och lime

Ingredienser

500 gJordgubbar, rensade
1 dlSocker
1 dlVatten
1 tskIngefära, färsk och finhackad
1 Lime, saften
jordgubbar, färska eller torkade till garnering
grädde, lättvispad

Gör så här

1
Koka upp socker och vatten till sockerlag, låt den sedan svalna. Blanda sockerlag, jordgubbar, ingefära och limejuice i en mixer. Låt soppan stå kallt. Den får gärna stå i frysen ett par timmar innan servering, det är bara gott om soppan får en "slush"-konsistens.
2
Servera iskall soppa i höga glas och lägg på ett centimetertjockt lager lättvispad grädde. Avsluta med att strö lite kaffepulver över.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Karamelliserade rabarber med glass

  2. (1)

    Snabb jordgubbsmousse

  3. (0)

    Gratinerade jordgubbar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad