Jordgubbssoppa med ingefära och lime
Bjud på en riktigt fräsch efterrätt i sommar! Den här kalla jordgubbssoppan är smaksatt med ingefära och serveras – för festlighetens skull – i höga glas. Tillsätt en kula vaniljglass innan du täcker den med lättvispad grädde. Dekorera med en maräng om så önskas.
Ingredienser
- 1 dlSocker
- 1 dlVatten
- 1 tskIngefära, färsk och finhackad
- 1 Lime, saften
- grädde, lättvispad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.