Jordgubbssoppa med ingefära och lime

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Jordgubbssoppa med ingefära och lime

Bjud på en riktigt fräsch efterrätt i sommar! Den här kalla jordgubbssoppan är smaksatt med ingefära och serveras – för festlighetens skull – i höga glas. Tillsätt en kula vaniljglass innan du täcker den med lättvispad grädde. Dekorera med en maräng om så önskas.

Jordgubbssoppa med ingefära och lime
Jordgubbssoppa med ingefära och lime

Ingredienser

  • 500 gJordgubbar, rensade
  • 1 dlSocker
  • 1 dlVatten
  • 1 tskIngefära, färsk och finhackad
  • 1 Lime, saften
  • jordgubbar, färska eller torkade till garnering
  • grädde, lättvispad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Jordgubbssoppa med ingefära och lime

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.