Salladsbowl med kyckling och hummus
Som en läcker grekisk sallad – med en twist! Denna goda och färgsprakande salladsbowl serveras med fetaost, hummus, grillad kyckling, avokado och groddar. Lättlagat och hälsosamt till lunch eller middag.
Ingredienser
- 2 hjärtsallad
- 0,5 gurka
- 200 gtomater, mogna
- 150 gfetaost
- 2 dlhummus
- 150 gkikärter
- 1 avokado
- 2 kycklingbröst, grillade
- groddar
- färska örter, basilika, persilja, oregano
- chiliflakes
- inlagd rödlök, se separat recept
- oliver, kärnfria
- Olivolja
- rödvinsvinäger, eventuellt balsamvinäger
- salt och malen peppar
Inlagd rödlök
- 2 rödlökar
- 1 dlÄppelcidervinäger, eller 7 % vinäger
- 2 dlsocker
- 2,5 dlVatten
- 1 nypasalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.