Salladsbowl med kyckling och hummus

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Salladsbowl med kyckling och hummus

Som en läcker grekisk sallad – med en twist! Denna goda och färgsprakande salladsbowl serveras med fetaost, hummus, grillad kyckling, avokado och groddar. Lättlagat och hälsosamt till lunch eller middag.

Salladsbowl med kyckling och hummus
Salladsbowl med kyckling och hummus

Ingredienser

  • 2 hjärtsallad
  • 0,5 gurka
  • 200 gtomater, mogna
  • 150 gfetaost
  • 2 dlhummus
  • 150 gkikärter
  • 1 avokado
  • 2 kycklingbröst, grillade
  • groddar
  • färska örter, basilika, persilja, oregano
  • chiliflakes
  • inlagd rödlök, se separat recept
  • oliver, kärnfria
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger, eventuellt balsamvinäger
  • salt och malen peppar

Inlagd rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 dlÄppelcidervinäger, eller 7 % vinäger
  • 2 dlsocker
  • 2,5 dlVatten
  • 1 nypasalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Salladsbowl med kyckling och hummus

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.