Grillad vattenmelon med feta

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Grillad vattenmelon med feta

Vattenmelon är faktiskt otroligt gott på grillen. Toppar du med grillade tomater, fetaost och rödlök får du en härlig sommarrätt med smaker från Medelhavet.

Grillad vattenmelon med feta

Ingredienser

1 skivavattenmelon, ca 2 cm tjock
Olivolja
200 gkörsbärstomater
0,5 grön chili
0,5 rödlök
100 gFetaost
1 nävemyntablad
1 nävebasilikablad
Salt
balsamico, tjock (eventuellt balsamicosirap)

Gör så här

1
Strö lite salt över vattenmelonskivan och låt den ligga på hushållspapper i ca. fem minuter. Pensla skivan med lite olja. Blanda tomaterna med 1 msk olja. Finhacka chili och rödlök.
2
Grilla vattenmelonskivan snabbt på hög värme på båda sidor, bara en minut på varje sida. Grilla tomaterna på hög värme i 2-3 minuter tills de får färg och skalet börjar spricka.
3
Skär vattenmelonen i "pizzabitar" och lägg vattenmelonen på en passande tallrik. Strö över tomater, lök, chili och smulad fetaost. Toppa med mynta, basilika, en skvätt olivolja, en nypa flingsalt och några droppar balsamvinäger.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Grillade champinjoner med örtolja

  2. (1)

    Grillad camembert med fikon

  3. (1)

    Grillad kyckling med feta, ingefära och honung

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Grillat
    3. Smårätter

Grillat

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Mix grill med naanbröd

(1)

Heta kycklingvingar

(1)

Kallrörd bearnaisesås