Radjama – böngryta från Kashmir
Radjama är en härligt mustig och kryddig bönröra från Kashmir. Servera gärna med ett smaksatt ris, till exempel med lök, vitlök och gurkmeja.
Recept ur Malin Mendels kokbok ”Mitt indiska liv”.
Ingredienser
- 2 mskRapsolja
- 1 tskspiskumminfrön
- 1 kashmiri chili, torkad, kan uteslutas
- 1 röd chili, hackad
- 1 mskingefära, färsk, riven
- 2 lökar, röda eller gula, hackade
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 mskGaram masala
- 0,5 tskGurkmeja
- 1 tskKoriander, malen
- 1 tskmald spiskummin
- 6 tomater, hackade
- 1 nypasalt
- 1 nypasocker, eventuellt
- 460 gkidneybönor, avrunna och sköljda
- 1 dlVatten, eller mer
- 1 klicksmör, eller ghee
- Salt och svartpeppar
Till servering
- ris, av någon sort
- grönsallad