Hallonrutor – enkelt och gott

Av Godare

Vad tycker du?

Hallonrutor – enkelt och gott

(133)

Hallonrutor bakar du enkelt med en mördeg i botten och en läckert röd fyllning av hallon på toppen. Byt gärna ut hallonen mot blåbär eller jordgubbar men minska lite på sockret i så fall.

Recept av Simona Muntean med bloggen Cookies and sweets.

Mordegsbotten och snyggt röd hallonfyllning, det kan inte bli annat än perfekt till fikat.

Ingredienser

Botten

3.25 dl
Vetemjöl
1.25 dl
Florsocker
115 g
smör, normalsaltat

Hallonfyllning

400 g
Hallon, frysta
3
ägg, stora
2.5 dl
strösocker
2 tsk
Vaniljsocker, eller hälften så mycket vaniljpasta
1.5 dl
Vetemjöl
1 tsk
citronsaft

Gör så här

1
Starta med att tina upp hallonen i en kastrull på spisen. Mosa bären med baksidan av en matsked. Ta bort från spisen innan det börjar koka.
2
Sila bort kärnorna. Låt hallonpurén svalna.
3
Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
4
Blanda vetemjöl och florsocker i en stor skål.
5
Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.
6
Pressa ut blandningen jämnt i botten av formen och baka i cirka 15 minuter. Botten ska inte få färg.
7
Vispa alla ingredienser till fyllningen i en stor skål.
8
Häll fyllningen över den delvis bakade botten och baka i ytterligare 20–25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat.
9
Kyl helt, skär i rutor och sikta eventuellt över florsocker innan servering.
10
Förvaras svalt i låda med lock.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Simona Muntean: ”Bakning är min avkoppling”

  2. Jordgubbsbullar – rödrosa godingar

  3. Blåbärsgifflar med vit choklad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!