Hemgjord leverpastej

Av Godare

Vad tycker du?

Hemgjord leverpastej

(4)

Hemgjor leverpastej är 100 gånger godare än köpt. Gör din hemgjorda leverpastej extra fin och täck den med portvinsgelé och dekorera med små gurkor, lagerblad och tunt skivat äpple.

Leverpastej kan du frysa i ett par månader.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Kalvlever, använd svinlever om du vill ha en kraftigare smak på pastejen
125 g
späck
1
Lök
2 krm
kryddpeppar, grovkrossad
8
ansjovisfiléer
1 msk
Ansjovisspad
2 krm
mald vitpeppar
0.5 msk
Salt
1 msk
Sirap
1 tsk
Timjan
2
ägg
1 dl
Vetemjöl
3.5 dl
standardmjölk
Olja

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader.
2
Skär levern och späcket i små bitar. Skala och hacka löken grovt. Krossa kryddpepparn i en mortel.
3
Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare.
4
Smörj en ugnsform med lite olja och häll sedan ner smeten i formen.
5
Gör ett vattenbad: Koka upp vatten och häll i en större form. Ställ ner pastejformen, in med vattenbadet i ugnen och baka i cirka en timme. Täck pastejen med folie så fort den fått lite färg. Kolla med stektermometer att den är klar, ta ut vid 85 graders innertemperatur.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så kokar du julskinkan saftig

  2. Julköttbullar på två vis

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås