Grillad blomkål med tryffelaioli

Av Godare

Vad tycker du?

Grillad blomkål med tryffelaioli

(16)

Grillad blomkål med tryffelaioli. Tänk att den vardagliga blomkålen kunde bli så trendig. Här lägger vi den på grillen och serverar med ljuvlig tryffelaioli. Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”BBQ vegan”.

Grillad blomkål med tryffelaioli.

Ingredienser

Ingredienser

2
blomkålshuvud, à 600 g
0.5 dl
Olivolja
1
Citron, saften
1 tsk
torkad basilika
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Tryffelaioli med rostad vitlök

3
vitlöksklyftor
3 msk
Olivolja
1 dl
Majonnäs
2 tsk
Tryffelolja
0.5 tsk
Salt
Svartpeppar

Gör så här

1
Grillad blomkål: Ansa blomkålshuvudena och skiva dem sedan i tjocka skivor.
2
Blanda ihop olivolja, citronsaft, torkad basilika, salt och svartpeppar. Pensla blomkålsskivorna med det och grilla sedan på indirekt värme i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
3
Tryffelaioli med rostad vitlök: Stek vitlöksklyftorna i olivoljan tills de har fått ordentligt med färg på alla sidor. Mosa sönder dem och blanda med majonnäs, tryffelolja, salt och svartpeppar.
4
Servera de grillade blomkålsskivorna med tryffelaiolin.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Blomkålsmos med vitlök och örter

  2. Blomkålssoppa – Matig och mild

  3. Rostad blomkål med dragonmajonnäs

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Veganska recept
    3. Grillat
    4. Vegetariskt
decoration divider

Veganska recept

Visa alla

Röd linscurry med kokos

Exotisk passionsglass

Spännande nyheter på veganhyllan

Majs i kokosmjölk från Tanzania