Schackrutor – så blir de snyggt rutiga
Schackrutor – lär dig tricket som gör schackrutorna just rutiga. Lite pilligt men inte så svårt som man kan tro, och så blir det både snyggt och gott. Läcker smak av choklad och vanilj.
Ingredienser
Ingredienser
125 g
Smör
0.5 dl
strösocker
2.5 dl
Vetemjöl
Ljus deg
2 tsk
Vaniljsocker
Mörk deg
1 msk
Kakao
Gör så här
1
Blanda hastigt ihop smör, socker och mjöl till en deg. Matberedare går bra att använda. Dela degen i två lika stora bitar. Blanda en deg med vaniljsocker och en med kakao.
2
Dela varje deg en gång till och rulla ut dem till fyra lika långa längder, form dem fyrkantiga.
3
Lägg en mörk och en ljus längd tätt ihop, lägg en ljus längd på den mörka och en mörk på den ljusa. Pressa ihop lite försiktigt och låt vila i kylen i 30 minuter så blir de lättare att skära.
4
Sätt ugnen på 200 grader.
5
Skär 0,5 centimeter tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
6
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna på ett galler.