Kakbollar med vanilj, citron och vallmo

Av Godare

Vad tycker du?

Kakbollar med vanilj, citron och vallmo

(3)

Vad gör man med mjuka kakor som börjar bli torra? Kakbollar är ett perfekt recept att förvandla en vallmokaka eller sockerkaka till små goda mumsbitar.

Smula ner, blanda samman med färskost och rulla till bollar. Så gott!

Kakbollar –bästa receptet som räddar torra kakor.

Ingredienser

Ingredienser

1 msk
Vallmofrö
2 msk
Vaniljsocker
300 g
Sockerkaka
100 g
Färskost

Gör så här

1
Mixa samman frön och vaniljsocker till ett vallmopuder.
2
Mixa eller mosa kakan till småsmulor. Blanda ner färskost och eventuellt mer smaksättning.
3
Forma massan till bollar och rulla dem i vallmopudret. Ställ i kylen eller frys in. Bollarna är godast att äta kalla eller nästan frysta.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Mjuk kaka med vallmo och citron

  2. Baklava – filodeg, nötter och honung

  3. Ljummen kladdkaka i vinglas

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!