Kakbollar med vanilj, citron och vallmo

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Kakbollar med vanilj, citron och vallmo

Vad gör man med mjuka kakor som börjar bli torra? Kakbollar är ett perfekt recept att förvandla en vallmokaka eller sockerkaka till små goda mumsbitar.

Smula ner, blanda samman med färskost och rulla till bollar. Så gott!

Kakbollar –bästa receptet som räddar torra kakor.
Kakbollar –bästa receptet som räddar torra kakor.

Ingredienser

1 mskVallmofrö
2 mskVaniljsocker
300 gSockerkaka
100 gFärskost

Gör så här

1
Mixa samman frön och vaniljsocker till ett vallmopuder.
2
Mixa eller mosa kakan till småsmulor. Blanda ner färskost och eventuellt mer smaksättning.
3
Forma massan till bollar och rulla dem i vallmopudret. Ställ i kylen eller frys in. Bollarna är godast att äta kalla eller nästan frysta.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kakbollar med vanilj, citron och vallmo

Ämnen