Zucchinispaghetti med grönkålspesto

Av Nina Kindbro

(9)

Vad tycker du?

Zucchinispaghetti med grönkålspesto

Zucchinispaghetti med grönkålspesto – pasta pesto på ett helt nytt sätt. Den knallgröna, nyttiga och härligt krämiga peston kan förstås användas till helt vanlig spaghetti. Recept ur klimatsmarta kokboken Eat good av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.

 Zucchinispaghetti med grönkålspesto
Zucchinispaghetti med grönkålspesto

Ingredienser

1 zucchini, stor
2 mskOlivolja
Salt
Parmesanost, färskriven
Cashewnötter, rostade, kan uteslutas

Pesto

1 vitlöksklyfta
25 gGrönkål, cirka 3 dl
60 gSpenat, färsk
100 gCashewnötter
2 dlOlivolja, cirka
riven parmesan, cirka
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala vitlöken. Mixa vitlök, grönkål, spenat och cashewnötter till fina smulor. Tillsätt olivolja och parmesan. Mixa till en pesto. Smaka av med salt och peppar.

  2. Svarva zucchinin till spaghetti med hjälp av en grönsakssvarv.

  3. Fräs zucchinispaghettin i olivolja ca 3 minuter, salta. Eller lägg den i kokande vatten och häll av direkt i durkslag och salta. Servera varm med peston. Toppa med parmesan och eventuellt cashewnötter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Zucchinispaghetti med grönkålspesto