Zucchinispaghetti med grönkålspesto

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Zucchinispaghetti med grönkålspesto

(8)

Zucchinispaghetti med grönkålspesto – pasta pesto på ett helt nytt sätt. Den knallgröna, nyttiga och härligt krämiga peston kan förstås användas till helt vanlig spaghetti. Recept ur klimatsmarta kokboken Eat good av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.

Zucchinispaghetti med grönkålspesto

Ingredienser

Ingredienser

1
zucchini, stor
2 msk
Olivolja
Salt
Parmesanost, färskriven
Cashewnötter, rostade, kan uteslutas

Pesto

1
vitlöksklyfta
25 g
Grönkål, cirka 3 dl
60 g
Spenat, färsk
100 g
Cashewnötter
2 dl
Olivolja, cirka
riven parmesan, cirka
2 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar, nymalen

Gör så här

1
Skala vitlöken. Mixa vitlök, grönkål, spenat och cashewnötter till fina smulor. Tillsätt olivolja och parmesan. Mixa till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
2
Svarva zucchinin till spaghetti med hjälp av en grönsakssvarv.
3
Fräs zucchinispaghettin i olivolja ca 3 minuter, salta. Eller lägg den i kokande vatten och häll av direkt i durkslag och salta. Servera varm med peston. Toppa med parmesan och eventuellt cashewnötter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Recepten som minskar ditt klimatavtryck

  2. Nudlar med renskav och bönor

  3. Ramensoppa med udonnudlar

  4. Ölkokta musslor med kaprismajonnäs och citronpotatis

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Pasta
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika