Bästa receptet på glutenfri kladdkaka

Av Godare

(15)

Vad tycker du?

Bästa receptet på glutenfri kladdkaka

Testa att göra den här smarriga glutenfria kladdkakan. Med mandelmjöl kan kakan bli till och med godare än med vetemjöl. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass och färska bär.

Tips! Mandelmjölet kan bytas ut mot exempelvis kokosmjöl eller hasselnötsmjöl om du föredrar det, eller en mix av de olika mjölsorterna.

Glutenfri kladdkaka
Glutenfri kladdkaka

Ingredienser

Smör
ägg
strösocker
Mandelmjöl
Kakao
0,5 mskVaniljsocker
2 krmSalt

Gör så här

  1. En kaka blir 12 bitar. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen med lite av mjölet.
  2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten med smöret.
  4. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite kladdig i mitten.
  6. Låt kakan svalna innan du serverar

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bästa receptet på glutenfri kladdkaka