Grillad aubergine - en riktigt god röra

Av Godare

Vad tycker du?

Grillad aubergine - en riktigt god röra

(2)

Den här röran som även kallas baba ganoush, passar perfekt som tillbehör till grillat.
Krämigt, smakrikt och lätt att göra. Lägg auberginerna på grillen så får de en extra härlig, rökig smak.

Baba ganoush – krämig röra till grillat

Ingredienser

Ingredienser

2
auberginer
1
vitlöksklyfta
1
citron, saften
1 msk
Crème fraiche, eller yoghurt
3 dl
Olivolja
Salt och peppar

Gör så här

1
Grilla (eller ugnsbaka) hela auberginerna tills de är riktigt mjuka.
2
Låt svalna, skala och gröp ur innanmätet och lägg i en sil över en bunke.
3
Häll av i kylen tills aubergineköttet är svalt (behöver inte vara kallt).
4
Lägg i matberedaren med en vitlöksklyfta och citronsaft. Mixa till jämn konsistens.
5
Droppa i 3 dl olivolja tills röran fått önskad konsistens.
6
Rör i en matsked yoghurt och smaka av med salt och peppar.
7
Klart!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Tonfiskröra – perfekt på lunchmackan

  2. Baba ganoush – god dipp av aubergine

  3. Här är bästa recepten till grillen

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis