Kycklingburgare med thailändska smaker

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Kycklingburgare med thailändska smaker

(7)

Kycklingburgare med thailändska smaker – sätt fart på kycklingfärsen med koriander, vitlök och sambal oelek. Fräscha burgare med goda tillbehör. Servera gärna frasiga sötpotatisfries till.

Kycklingburgare

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Kycklingfärs
1 tsk
Salt
2 krm
svartpeppar, malen
1
ägg, litet
2 krm
Sambal oelek
0.5 dl
Ströbröd
1
vitlöksklyfta
0.5 kruka
koriander

Till servering

4
hamburgerbröd
1 dm
gurka, hyvlad
1
rödlök, liten, skivad
0.5
chili, röd, skivad
färsk koriander
4 msk
Sweet chilisås

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Blanda kycklingfärsen med salt, peppar, ägg och sambal oelek. Strö över ströbrödet och blanda runt.
3
Skala och riv vitlöken, finhacka koriandern och tillsätt till färsen. Blanda ordentligt och forma fyra fina burgare.
4
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingburgarna på medelhög värme cirka 2 min på varje sida så att de blir vackert gyllenbruna.
5
Lägg burgarna i en ugnsfast form och låt dem gå klart i ugnen cirka tio minuter eller tills de är genomstekta.
6
Servera med hamburgerbröd, hyvlad gurka, skivad rödlök och chili, färsk koriander och sweet chilisås.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Friterad halloumiburgare med cole slaw

  2. Sloppy Joes – snabba och supergoda burgaren

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Thailändsk mat
decoration divider

Kyckling

Visa alla

Helstekt kyckling med vitlök och timjan

Fuskramen med kyckling och chiliolja 

Yakitori – grillade kycklingspett

Thaikyckling med vitlök