Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd
– Marängsviss är nog det godaste som finns men den måste inte serveras i en stor hög. Här är en elegant uppläggning som får den att kännas extra lyxig.
Här visar Emma Brink Rask hur du gör den läckra desserten och tre andra helt oemotståndliga favoriter som garanterat gör succé.
Recept ur boken ”Desserter”.
Ingredienser
Maräng
- 50 gäggvita
- 45 gströsocker
- 60 gflorsocker
- 1 mskpistagenötter, hackade
Passionsfruktcurd
- 90 gströsocker
- 55 gägg
- 50 gäggulor
- 100 gpassionsfrukter, saften
- 50 gSmör , skuret i mindre bitar
Servering
- 3 dlvispgrädde
- 250 gfärska hallon
- hallonpulver
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Emma Brink Rask
Många känner igen Emma Brink Rask under namnet ”Brinken bakar” med en populär blogg och sitt Instagramkonto. Spritsdrottningen är en passionerad och självlärd hemmabagare, utbildad digital contentstrateg, kokboksförfattare och poddare. Här delar Emma med sig av goda desserter, allt från cheesecake, glass och pajer till praliner och macarons.
Visa 22 recept