Av Emma Brink Rask

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

Av Emma Brink Rask

(43)

Vad tycker du?

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

– Marängsviss är nog det godaste som finns men den måste inte serveras i en stor hög. Här är en elegant uppläggning som får den att kännas extra lyxig.

Här visar Emma Brink Rask hur du gör den läckra desserten och tre andra helt oemotståndliga favoriter som garanterat gör succé.

Recept ur boken ”Desserter”.

Ingredienser

Maräng

50 gäggvita
45 gströsocker
60 gflorsocker
1 mskpistagenötter, hackade

Passionsfruktcurd

90 gströsocker
55 gägg
50 gäggulor
100 gpassionsfrukter, saften
50 gSmör , skuret i mindre bitar

Servering

3 dlvispgrädde
250 gfärska hallon
hallonpulver
En elegant uppläggning ger marängsvissen en extra guldkant.

Gör så här

1
MARÄNG: Sätt ugnen på 80 grader varmluft (90 grader vanlig ugn). Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng. Sikta ner florsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat. Bred ut marängen i ett ca 1 cm tjockt lager på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackade pistagenötter och grädda i 2 timmar. Stäng sedan av ugnen och låt plåten stå kvar kvar i 1 timme till.
2
PASSIONSFRUKTSCURD: Häll socker, ägg och passionssaft i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Rör hela tiden så att inte äggen koagulerar. När curden har blivit tjock tar du av den från värmen och rör ner smöret. Låt curden bli helt kall.
3
SERVERING: Vispa grädden lätt. Lägg en klick på varje tallrik. Klicka ut passionscurd och fördela på färska hallon. Bryt marängen i bitar, pudra några av dem med hallonpulver och lägg sedan marängen överst på tallriken. Servera direkt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Får jag inte dessert blir jag arg!

  2. (7)

    Änglamat med lingon och drömmar

  3. (323)

    Lemon curd-glass

  4. (30)

    Prinsessbakel­ser

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkako­r

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad