Pasta arrabbiata med salami
Pasta arrabbiata med salami – arrabbiata betyder arg på italienska men den här pastan gör nog de flesta glada. Tomatåsen har rejält bett av chilin och härligt salt smak av sardeller och salami.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
Pasta, valfri sort men gärna penne
1
Gul lök
2
vitlöksklyftor
100 g
salami
4
soltorkade tomater, marinerad i olja
2 msk
Olivolja
4 msk
Tomatpuré
1 burk
sardeller
1 tsk
Chiliflakes
800 g
Krossade tomater
Salt och svartpeppar, efter smak
1 kruka
basilika
1 dl
parmesanost, riven
Gör så här
1
Hacka löken och skiva vitlöken. Hacka de soltorkade tomaterna. Skär salamiskivorna i fyrkantiga bitar.
2
Fräs lök, vitlök och salami i olja cirka 3 minuter på medelvärme. Skär sardellfiléerna i småbitar. Tillsätt tomatpuré, sardeller och chiliflakes i såsen. Häll på krossade tomater och låt såsen sjuda utan lock cirka 30 minuter. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet och häll det i tomatsåsen mot slutet.
4
Blanda pastan med tomatsåsen och strö över strimlad basilika och riven parmesanost. Serverade rykande het.