Pasta arrabbiata med salami

Av Godare

Vad tycker du?

Pasta arrabbiata med salami

(95)

Pasta arrabbiata med salami – arrabbiata betyder arg på italienska men den här pastan gör nog de flesta glada. Tomatåsen har rejält bett av chilin och härligt salt smak av sardeller och salami.

Pasta arrabbiata med salami

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Pasta, valfri sort men gärna penne
1
Gul lök
2
vitlöksklyftor
100 g
salami
4
soltorkade tomater, marinerad i olja
2 msk
Olivolja
4 msk
Tomatpuré
1 burk
sardeller
1 tsk
Chiliflakes
800 g
Krossade tomater
Salt och svartpeppar, efter smak
1 kruka
basilika
1 dl
parmesanost, riven

Gör så här

1
Hacka löken och skiva vitlöken. Hacka de soltorkade tomaterna. Skär salamiskivorna i fyrkantiga bitar.
2
Fräs lök, vitlök och salami i olja cirka 3 minuter på medelvärme. Skär sardellfiléerna i småbitar. Tillsätt tomatpuré, sardeller och chiliflakes i såsen. Häll på krossade tomater och låt såsen sjuda utan lock cirka 30 minuter. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet och häll det i tomatsåsen mot slutet.
4
Blanda pastan med tomatsåsen och strö över strimlad basilika och riven parmesanost. Serverade rykande het.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

  2. Bolognese – så blir den god och smakrik

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Italiensk mat
decoration divider

Pasta

Visa alla

Spaghetti med musslor

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana

Pasta med kryddig chorizo