Arepas med kyckling och avokado
Arepas med kyckling och avokado – Första gången jag testade arepas var i Colombia. Det sa klick vid första tuggan, säger Sofia Henriksson, Sveriges mästerkock 2020. Recept ur hennes kokbok Always hungry.
Ingredienser
Chimichurri
- 1 Schalottenlök
- 1 röd chili
- 1 mskVitvinsvinäger, eller äppelcidervinäger
- 1 dlpersilja
- 1 dlkoriander
- 1 citron, pressad
- 2 dlRapsolja
- 1 tskSalt
- 1 tskSvartpeppar
Arepas
- 5 dlmajsmjöl, förkokt vitt majsmjöl av märket Pan
- 1 tskSalt
- 5 dlVatten, eller mer
- Rapsolja
Fyllning
- 4 kycklingfiléer
- 1 Gul lök
- 2 Avokado
- 3 dlRiven ost
- 1 tskChipotlepasta
- 2,5 dlCrème fraiche
- 300 gsvarta bönor
- Salt och svartpeppar
Tillbehör
- 1 dlgräddfil