Matig smörgåstårta gör succé på buffé
”En vegetarisk smörgåstårta som är fullpackad med smaker. Karamelliserad rödlök, ost och massor av örter gör den till ett piggt inslag på vårkalaset.”
Allt går att förbereda innan montering, exempelvis dagen innan tårtan ska monteras. 1 portion är ca. 6–8 bitar tårta.
Receptet är ur Emma Brink Rasks kokbok ”Tårtor & smörgåstårtor till årets alla fester och högtider”.
Ingredienser
Smörgåsbotten
- 300 gmjölk, rumsvarm
- 45 gneutral olja
- 10 gJäst
- 1 tskSalt
- 20 gHonung
- 390 gvetemjöl special
Lökfyllning
- 2 rödlökar
- 15 gOlivolja
- 1 kvistarfärsk timjan
- 1 tskströsocker
- 100 gfärskost
- 100 gCrème fraiche
- 20 grostade solrosfrön
- Salt
- Peppar
Ost- och örtfyllning
- 100 gfärskost med örter
- 30 gmajonnäs
- 50 gcheddarost, finriven
- 100 gCrème fraiche
- 1 dlÖrter, färska , exempelvis timjan, oregano, gräslök och persilja
- Salt
- Peppar
Garnering
- 100 gfärskost
- 100 gCrème fraiche
- 1 dlÖrter, färska , exempelvis timjan, oregano, gräslök och persilja
- Cheddar
- Gurkmeja
- rädisor
- gurka
- rödlök
- gräslöksblommor
- färska örter
- solrosfrön, rostade
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Emma Brink Rask
Många känner igen Emma Brink Rask under namnet ”Brinken bakar” med en populär blogg och sitt Instagramkonto. Spritsdrottningen är en passionerad och självlärd hemmabagare, utbildad digital contentstrateg, kokboksförfattare och poddare. Här delar Emma med sig av goda desserter, allt från cheesecake, glass och pajer till praliner och macarons.
Visa 22 recept