Emma Brink Rask

Av Emma Brink Rask

Matig smörgåstårta gör succé på buffé

Av Emma Brink Rask

(10)

Vad tycker du?

Matig smörgåstårta gör succé på buffé

”En vegetarisk smörgåstårta som är fullpackad med smaker. Karamelliserad rödlök, ost och massor av örter gör den till ett piggt inslag på vårkalaset.”

Allt går att förbereda innan montering, exempelvis dagen innan tårtan ska monteras. 1 portion är ca. 6–8 bitar tårta.

Receptet är ur Emma Brink Rasks kokbok ”Tårtor & smörgåstårtor till årets alla fester och högtider”.

Vacker osttårta med örter och krämig lökfyllning.
Vacker osttårta med örter och krämig lökfyllning.

Ingredienser

Smörgåsbotten

  • 300 gmjölk, rumsvarm
  • 45 gneutral olja
  • 10 gJäst
  • 1 tskSalt
  • 20 gHonung
  • 390 gvetemjöl special

Lökfyllning

  • 2 rödlökar
  • 15 gOlivolja
  • 1 kvistarfärsk timjan
  • 1 tskströsocker
  • 100 gfärskost
  • 100 gCrème fraiche
  • 20 grostade solrosfrön
  • Salt
  • Peppar

Ost- och örtfyllning

  • 100 gfärskost med örter
  • 30 gmajonnäs
  • 50 gcheddarost, finriven
  • 100 gCrème fraiche
  • 1 dlÖrter, färska , exempelvis timjan, oregano, gräslök och persilja
  • Salt
  • Peppar

Garnering

  • 100 gfärskost
  • 100 gCrème fraiche
  • 1 dlÖrter, färska , exempelvis timjan, oregano, gräslök och persilja
  • Cheddar
  • Gurkmeja
  • rädisor
  • gurka
  • rödlök
  • gräslöksblommor
  • färska örter
  • solrosfrön, rostade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Matig smörgåstårta gör succé på buffé

Emma Brink Rask

Många känner igen Emma Brink Rask under namnet ”Brinken bakar” med en populär blogg och sitt Instagramkonto. Spritsdrottningen är en passionerad och självlärd hemmabagare, utbildad digital contentstrateg, kokboksförfattare och poddare. Här delar Emma med sig av goda desserter, allt från cheesecake, glass och pajer till praliner och macarons.

Visa 22 recept