Mandelkaka med portvinskokta körsbär

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Mandelkaka med portvinskokta körsbär

Bjud på mörk och sammetslen kräm med söta körsbär och lyxig mandelkaka. Skär kakan i bitar, spritsa på chokladcremeuxen och toppa med körsbär. Perfekt som dessert eller lyxig eftermiddagsfika.

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka.
Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka.

Ingredienser

Cremeux

250 gvispgrädde
250 gmjölk, 3%
100 gÄggula
50 gströsocker
380 gMörk choklad, gärna Valrhona Guanaja 70%

Portvinskokta körsbär

400 gkörsbär, hela urkärnade
100 gportvin
40 gcassonade, råsocker
2 stjärnanis
0,66 tonkaböna

Mandelkaka

300 gMandelmassa
150 gSmör , rumstempererat eller brynt om du föredrar det
3 ägg
30 gMandelmjöl
1 nypasalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mandelkaka med portvinskokta körsbär