Pizza med körsbärstomat, sardeller och burrata
Sardellpizza med färskost som bas är en riktig höjdare med sin goda sälta och krämiga burrata.
– Jag tycker att det här är extremt gott, säger Fabian Olli Johanson som skapat den goda pizza.
Ingredienser
Färskostbas
- 200 gfärskost
- 2 dlCrème fraiche
Topping
- 250 gkörsbärstomater
- 200 gKronärtskockor, marinerade
- 1 röd chili
- 50 gsardeller
- 50 gramslök, kan uteslutas
- pecorino
Till servering
- 1 burrata
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Fabian Olli Johansson
Fabian Olli Johansson är kocken från Gotland som brinner för ärlig matlagning med fokus på schyssta råvaror. Han har erövrat titeln som “Nordens bästa ekokock” och har rest och jobbat på restauranger runt om i världen. Fabian älskar allt som har med mat att göra och i programmet “Gott och grönt med Fabbe” lagar han rätter med mycket smak och alltid med en grön, personlig twist.
Visa 8 recept