Av Fabian Olli Johansson

Pizza med körsbärstomat, sardeller och burrata

Av Fabian Olli Johansson

(3)

Vad tycker du?

Pizza med körsbärstomat, sardeller och burrata

Sardellpizza med färskost som bas är en riktig höjdare med sin goda sälta och krämiga burrata.
– Jag tycker att det här är extremt gott, säger Fabian Olli Johanson som skapat den goda pizza.

Ingredienser

Färskostbas

200 gfärskost
2 dlCrème fraiche

Topping

250 gkörsbärstomater
200 gKronärtskockor, marinerade
1 röd chili
50 gsardeller
50 gramslök, kan uteslutas
pecorino

Till servering

1 burrata
Pizza med körsbärstomat, sardeller och burrata

Gör så här

1
Dela körsbärstomaterna på mitten. Skär ner kronärtskockorna i mindre klyftor och chilin i tunna skivor.
2
Blanda färskost och crème fraiche.
3
Garnera den utkavlade pizzadegen med färskostbas, halverade tomater, kronärtskocka, sardeller, ett par ramslöksblad och riven pecorino. Ringla över lite olivolja och krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.
4
Baka pizzan efter instruktioner och toppa avslutningsvis med några bitar burrata och färsk chili.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Fabian Olli Johansons pizzadeg

  2. (2)

    Pizza med rabarberkompo­tt, burrata och rostad pistage

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fabian Olli Johanson – Kock
    3. Pizza

Fabian Olli Johanson – Kock

Visa alla
(2)

Pizza med rabarberkompo­tt, burrata och rostad pistage

(1)

Blåmusselgryt­a

(2)

Fabbes gröna sparrissoppa

(6)

Sockerstekt skrei med ängamat och messmörssås.