Glutenfria ljuvliga kokosdrömmar
Bjud på glutenfria kokosdrömmar i jul. När kokos möter nötter och kanel, kardemumma och nejlikan i pepparkakskryddorna kan det inte bli annat än supergott. En kaka räker sällan, speciellt när dom doppas i ett glas kall mjölk.
Ingredienser
Ingredienser
50 g
Smör
2
ägg
1.5 dl
strösocker
25 g
Hasselnötter
25 g
valnötskärnor
4 dl
kokosflingor
1 tsk
pepparkakskryddor
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna något.
2
Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i det i smälta smöret.
3
Grovhacka hasselnötter och valnötskärnor. Blanda nötter, kokosflingor och pepparkakskryddorna med äggvispet. Rör till en jämn smet.
4
Klicka ut smeten i toppar på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att inte göra för stora kakor, då blir de lätt lite stabbiga och degiga i mitten. Grädda kakorna i ugnen, 175 grader i cirka 12 minuter. Håll koll så inte kakorna bränns.