Auberginerullar med keso

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Auberginerullar med keso

Det här receptet kommer att bli en ny favorit för hela familjen. Auberginerullar fyllda med keso och squash, bakade i hemgjord tomatsås och toppade med mozzarella. Servera med en krispig sallad och ett gott bröd!

Auberginerullar fyllda med keso och squash, bakade i hemgjord tomatsås och toppade med mozzarella.

Ingredienser

Tomatsås

800 ghela tomater, på burk eller tetra
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 Schalottenlök, finhackad
1 torkad chili, eller chiliflakes
1 nypasalt
1 nypasocker
2 stjälkarbasilika
1 mskolivolja

Auberginerullar

2 auberginer, stora
1 squash, stor
2 vitlöksklyftor
250 gkeso
1 ägg, stort
1 dlparmesan, riven
salt och malen peppar
1 mskolivolja

Gör så här

1
Tomatsås: Mosa tomaterna med händerna eller med en gaffel, ta bort eventuella hårda stjälkfästen om du hittar några. Använd en tjockbottnad kastrull och fräs vitlök och schalottenlök i en rejäl skvätt olivolja. Låt det fräsa i några minuter under omrörning tills löken blir mjuk utan att den får färg.
2
Tillsätt tomater, chili, salt, socker och basilikastjälkar. Låt alltihop sjuda i 20 minuter (rör om då och då), eller tills såsen har tjocknat och oljan som samlats ovanpå är vackert röd-orange. Ta bort basilikastjälkarna och smaka av med salt och socker (blanda ev. i en näve hackade basilikablad alldeles på slutet).
3
Fyllda auberginerullar: Rensa och skär auberginerna på längden i 0,5-1 cm tunna skivor. Lägg skivorna på en bakplåt (eller två). Pensla skivorna med olivolja och stek dem i ugnen i 180 grader tills skivorna är gyllene och mjuka. Det tar ca. 20 minuter.
4
Skär squashen i små tärningar och finhacka vitlöken. Stek tärningarna snabbt i en stor het stekpanna, tillsätt vitlöken och krydda med salt och peppar. Lägg squashen i en skål och blanda med keso, hälften av parmesanen och ägg.
5
Ta fram en lämplig ugnsfast form och häll i hälften av tomatsåsen. Lägg en rejäl sked squashfyllning i ena änden av aubergineskivorna och rulla ihop. Lägg auberginerullarna i tomatsåsen med skarven nedåt. Toppa rullarna med resten av tomatsåsen och strö över parmesan och mozzarella. Gratinera i ugnen i 200 grader i ca. 30 minuter.
6
Servera med grönsallad och gott bröd.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Bakad fläsksida med krondillsmajonnäs

  2. (1)

    Kycklingvingar med hemgjord buljong

  3. (1)

    Siciliansk grönsakspytt caponata

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Middagstips
    3. Vegetariskt

Middagstips

Visa alla
(4)

Pannbiff med lök

(5)

Korv stroganoff med ris

(1)

Ugnsstekt falukorv med potatismos

(1)

Makaronigratäng