Auberginerullar med keso

Av Lise Finckenhagen

(27)

Vad tycker du?

Auberginerullar med keso

Det här receptet kommer att bli en ny favorit för hela familjen. Auberginerullar fyllda med keso och squash, bakade i hemgjord tomatsås och toppade med mozzarella. Servera med en krispig sallad och ett gott bröd!

Auberginerullar fyllda med keso och squash, bakade i hemgjord tomatsås och toppade med mozzarella.
Auberginerullar fyllda med keso och squash, bakade i hemgjord tomatsås och toppade med mozzarella.

Ingredienser

Tomatsås

  • 800 ghela tomater, på burk eller tetra
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 Schalottenlök, finhackad
  • 1 torkad chili, eller chiliflakes
  • 1 nypasalt
  • 1 nypasocker
  • 2 stjälkarbasilika
  • 1 mskolivolja

Auberginerullar

  • 2 auberginer, stora
  • 1 squash, stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 gkeso
  • 1 ägg, stort
  • 1 dlparmesan, riven
  • salt och malen peppar
  • 1 mskolivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Auberginerullar med keso

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.