Så gör du ostkaka med keso

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Så gör du ostkaka med keso

Bjud på ostkaka med den perfekta smaken och konsistensen. Med keso i smeten blir kakan precis så där len men ändå med ett fint tuggmotstånd som en hembakad ostkaka ska ha.

Ingredienser

2 ägg
0,5 dlSocker
500 gkeso
0,5 dlMandel
1 bittermandel
0,5 dlVetemjöl
2,5 dlmjölk
Ostkakan blir riktigt läcker med keso i.

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Vispa ägg och socker så det blir pösigt.
3
Skålla, skala och hacka mandeln.
4
Blanda ner keso, mandelhack, mjöl och mjölk i äggfluffet.
5
Riv ner bittermandeln i smeten, gärna med ett zestjärn.
6
Smörj en ugnsform, cirka 20 cm i diameter, med smör och häll i smeten.
7
Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
8
Servera ostkakan ljummen med vispad grädde och sylt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad