Läckra små kycklingpajer
Kycklingpajen har fått en liten asiatisk touch i form av färsk ingefära och några droppar sesamolja. Om du inte har små grytor går det lika bra med små ugnsformar när du gör portionspajer. Du kan också göra en stor paj om du föredrar det.
Ingredienser
pajdeg
- 220 gVetemjöl
- 120 gsmör, kallt, i tärningar
- 1 ägg, uppvisat
- 60 mlkallt vatten
- 1 nypasalt
Fyllning
- 2 Schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 mskingefära, riven
- 500 gKyckling, lårfilé eller bröstfilé
- 2 morötter
- 4 Salladslökar
- 2 msksmör
- 2 mskVetemjöl
- 2,5 dlKycklingfond, utspädd
- 1 mskSojasås
- 0,5 tskSesamolja
- Salt och peppar
- Äggula, till pensling
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.