Läckra små kycklingpajer

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Läckra små kycklingpajer

Kycklingpajen har fått en liten asiatisk touch i form av färsk ingefära och några droppar sesamolja. Om du inte har små grytor går det lika bra med små ugnsformar när du gör portionspajer. Du kan också göra en stor paj om du föredrar det.

Läckra kycklingpajer med soja och ingefära
Läckra kycklingpajer med soja och ingefära

Ingredienser

pajdeg

  • 220 gVetemjöl
  • 120 gsmör, kallt, i tärningar
  • 1 ägg, uppvisat
  • 60 mlkallt vatten
  • 1 nypasalt

Fyllning

  • 2 Schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 mskingefära, riven
  • 500 gKyckling, lårfilé eller bröstfilé
  • 2 morötter
  • 4 Salladslökar
  • 2 msksmör
  • 2 mskVetemjöl
  • 2,5 dlKycklingfond, utspädd
  • 1 mskSojasås
  • 0,5 tskSesamolja
  • Salt och peppar
  • Äggula, till pensling

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läckra små kycklingpajer

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.