Bär med mascarponekräm och honungskola

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Bär med mascarponekräm och honungskola

Bjud dina gäster på en generös skål färska bär med tjock och läcker mascarponekräm, ringlad med en honungskolasås smaksatt med en liten skvätt dessertvin och toppad med hackade pistagenötter och myntablad.

Bär med mascarponekräm och honungskola
Bär med mascarponekräm och honungskola

Ingredienser

  • 500 gfärska bär
  • pistagenötter, eller rostad mandel
  • myntablad

Mascarponekräm

  • 250 gMascarpone
  • 2 dlgrädde
  • 50 gFlorsocker
  • 0,5 vaniljstång, fröna, eller motsvarande mängd äkta vaniljsocker
  • 2 tskrivet citronskal

Honungskola

  • 1,5 dlflytande honung
  • 2 mskcitronsaft
  • 2 mskdessertvin
  • 0,5 vaniljstång, fröna, eller motsvarande mängd vaniljsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bär med mascarponekräm och honungskola