Grillad korv – american style med coleslaw och tomatrelish
Servera riktigt lyxiga grillkorvar med både knaprig coleslaw och kryddig tomatrelish.
Grillproffset Per Ehrlund går all-in med läckra tillbehör.
– Den här är maxad med american style, säger Per i klippet.
Ingredienser
- 8 korvar, Olika sorter t ex: bockwurst, bratwurst, frankfurter eller vanlig grillkorv.
- 8 korvbröd
Coleslaw
- 1 huvudrödkål, litet
- 1,5 tskSalt
- 1 dlmajonnäs
- 1 dlCrème fraiche
- 1 tskDijonsenap
- 1 mskÄppelcidervinäger
- Salt och svartpeppar
- 2 Morötter, grovrivna
- 0,5 Gul lök, skivad
Tomatrelish
- 1 Tomat, filead och utan kärnhus, hackas fint.
- 1 Gul lök, finhckad
- 1 mskSenapsfrö
- 4 mskTomatpuré
- 2 mskBalsamvinäger
- 3 mskRapsolja, neutral
- 3 mskSocker
- 1 dlVatten
- 1 krmchilipeppar
- 1 krmChiliflakes
- 1 krmSalt
Förslag på toppings
- senap, gul, amerikansk
- tomatrelish
- 1 silverlök, tunnskivad
- 4 mskLök, rostad
- 4 mskMajonnäs
- 8 mskColeslaw, eller efter smak
- 2 inlagda jalapenos, per korv, eller efter smak