Renskavskebab
Saftig och kryddig renskav som du serverar i nybakat bröd tillsammans med krispiga skivor av gurka, tomater och söta granatäppelkärnor. Toppa med yoghurtdressing och färsk koriander. Mums!
Ingredienser
Pannstekt bröd
- 25 gjäst, färsk
- 3,5 dlVatten, ca. 25 grader
- 1 mskSocker
- 500 gVetemjöl, och extra till utbakning
- 1 tskSalt
- 3 mskolivolja
Kryddig renskav
- 600 gRenskav
- 1 Lök, stor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tskKanel, mald
- 0,75 tskmald kryddnejlika, eller kryddpeppar
- 1 tskmald koriander
- 1 tskMald spiskummin
- 0,75 tskkardemumma
- 0,5 tsknymalen svartpeppar
- 0,5 tsktorkad chili, krossad
- 1 tskSalt
- Olja, till stekning
Yoghurtdressing
- 2 dlnaturell yoghurt
- 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
- 1 mskfärsk koriander, hackad, kan utelämnas
- 2 mskfärsk mynta, hackad, kan utelämnas
- socker
Extra tillbehör
- sallad, strimlad, krispig
- gurka, skivor
- tomater, tärnade
- chilipeppar, inlagd
- granatäppelkärnor
- färsk koriander
- chilisås