Renskavskebab

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Renskavskebab

Saftig och kryddig renskav som du serverar i nybakat bröd tillsammans med krispiga skivor av gurka, tomater och söta granatäppelkärnor. Toppa med yoghurtdressing och färsk koriander. Mums!

Renskavskebab i nybakat bröd med krispiga skivor av gurka, tomater och söta granatäppelkärnor.
Renskavskebab i nybakat bröd med krispiga skivor av gurka, tomater och söta granatäppelkärnor.

Ingredienser

Pannstekt bröd

  • 25 gjäst, färsk
  • 3,5 dlVatten, ca. 25 grader
  • 1 mskSocker
  • 500 gVetemjöl, och extra till utbakning
  • 1 tskSalt
  • 3 mskolivolja

Kryddig renskav

  • 600 gRenskav
  • 1 Lök, stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tskKanel, mald
  • 0,75 tskmald kryddnejlika, eller kryddpeppar
  • 1 tskmald koriander
  • 1 tskMald spiskummin
  • 0,75 tskkardemumma
  • 0,5 tsknymalen svartpeppar
  • 0,5 tsktorkad chili, krossad
  • 1 tskSalt
  • Olja, till stekning

Yoghurtdressing

  • 2 dlnaturell yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
  • 1 mskfärsk koriander, hackad, kan utelämnas
  • 2 mskfärsk mynta, hackad, kan utelämnas
  • socker

Extra tillbehör

  • sallad, strimlad, krispig
  • gurka, skivor
  • tomater, tärnade
  • chilipeppar, inlagd
  • granatäppelkärnor
  • färsk koriander
  • chilisås

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Renskavskebab