Renskavskebab

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Renskavskebab

Saftig och kryddig renskav som du serverar i nybakat bröd tillsammans med krispiga skivor av gurka, tomater och söta granatäppelkärnor. Toppa med yoghurtdressing och färsk koriander. Mums!

Renskavskebab i nybakat bröd med krispiga skivor av gurka, tomater och söta granatäppelkärnor.
Renskavskebab i nybakat bröd med krispiga skivor av gurka, tomater och söta granatäppelkärnor.

Ingredienser

Pannstekt bröd

25 gjäst, färsk
3,5 dlVatten, ca. 25 grader
1 mskSocker
500 gVetemjöl, och extra till utbakning
1 tskSalt
3 mskolivolja

Kryddig renskav

600 gRenskav
1 Lök, stor
2 vitlöksklyftor
1 tskKanel, mald
0,75 tskmald kryddnejlika, eller kryddpeppar
1 tskmald koriander
1 tskMald spiskummin
0,75 tskkardemumma
0,5 tsknymalen svartpeppar
0,5 tsktorkad chili, krossad
1 tskSalt
Olja, till stekning

Yoghurtdressing

2 dlnaturell yoghurt
1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
1 mskfärsk koriander, hackad, kan utelämnas
2 mskfärsk mynta, hackad, kan utelämnas
socker

Extra tillbehör

sallad, strimlad, krispig
gurka, skivor
tomater, tärnade
chilipeppar, inlagd
granatäppelkärnor
färsk koriander
chilisås

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Renskavskebab