Krispig sallad med kyckling och citrondressing

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Krispig sallad med kyckling och citrondressing

Bjud på en krispig och fräsch kycklingsallad! I det här receptet används fänkål och äpple, men andra grönsaker som blomkål, rovor och rädisor passar också bra. Använder du mindre kycklingfiléer kan du beräkna en till varje person, då är det inte nödvändigt att dela dem i två, men banka gärna ut dem lite försiktigt så att de blir ungefär lika tjocka överallt.

Krispig sallad med kyckling och citrondressing
Krispig sallad med kyckling och citrondressing

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst, stora, utan skinn
  • 1 dlVetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 50 ghavregryn, krossade
  • 2 mskChiafrön
  • 2 mskSesamfrön
  • 2 msktimjan, hackad
  • Salt och peppar
  • Olja, till stekning

Tillbehör

  • 4 bladselleristjälkar
  • 1 fänkål, liten
  • 1 Äpple, syrligt
  • 4 msklabneh, ev. hummus eller naturell yoghurt
  • färska kryddor

Citrondressing med grön chili

  • 6 mskolivolja
  • 3 mskcitronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
  • 0,5 grön chili, rensad från frön och finhackad
  • Salt och peppar
  • 2 mskpersilja, hackad, ev. koriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krispig sallad med kyckling och citrondressing