Amanda Wiger

Av Amanda Wiger

Flankmacka med jalapeñomajo

Av Amanda Wiger

(28)

Vad tycker du?

Flankmacka med jalapeñomajo

Amanda Wiger bjuder på en rejäl och otroligt god macka med extra allt! En flankmacka med majskräm, grillad spetskål, saftigt kött, het jalapeñomajo och och ett berg av parmesan.

Recept ur serien ”Matigt med Amanda” på tv-kanalen Godare.

Ingredienser

Flankmacka

  • 4 skivorLevainbröd
  • 500 gFlankstek
  • 1 spetskål
  • Olja, till stekning
  • Persilja , till topping

Jalapeñomajo

  • 1 Äggula
  • 1 mskcitron
  • 2 dlRapsolja
  • jalapeño, efter smak
  • 0,5 vitlöksklyfta, riven
  • Salt

Majskräm

  • 50 gsmör
  • 300 gmajs
  • 1,5 dlsyrad grädde
  • Salt
  • svartpeppar
  • Lime, eller citron
Flankmacka med jalapeñomajo
Flankmacka med jalapeñomajo

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Flankmacka med jalapeñomajo

Amanda Wiger

Amanda Wiger

Amanda Wigers mat domineras av det finaste vi har här i livet – smör, ost och majo. I “Sveriges mästerkock” gjorde hon succé med sin frispråkiga och öppna personlighet och goda matlagning. Här på Godare syns hon i programmet ”Matigt med Amanda” där det lagas rejäl och okomplicerad mat där det viktigaste är att smaka av – är det svingott är det rätt.

Visa 3 recept

Ämnen