Flankmacka med jalapeñomajo
Amanda Wiger bjuder på en rejäl och otroligt god macka med extra allt! En flankmacka med majskräm, grillad spetskål, saftigt kött, het jalapeñomajo och och ett berg av parmesan.
Recept ur serien ”Matigt med Amanda” på tv-kanalen Godare.
Ingredienser
Flankmacka
- 4 skivorLevainbröd
- 500 gFlankstek
- 1 spetskål
- Olja, till stekning
- Persilja , till topping
Jalapeñomajo
- 1 Äggula
- 1 mskcitron
- 2 dlRapsolja
- jalapeño, efter smak
- 0,5 vitlöksklyfta, riven
- Salt
Majskräm
- 50 gsmör
- 300 gmajs
- 1,5 dlsyrad grädde
- Salt
- svartpeppar
- Lime, eller citron
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Amanda Wiger
Amanda Wigers mat domineras av det finaste vi har här i livet – smör, ost och majo. I “Sveriges mästerkock” gjorde hon succé med sin frispråkiga och öppna personlighet och goda matlagning. Här på Godare syns hon i programmet ”Matigt med Amanda” där det lagas rejäl och okomplicerad mat där det viktigaste är att smaka av – är det svingott är det rätt.
Visa 3 recept