Hembakat hamburgerbröd

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Hembakat hamburgerbröd

Varje hamburgare borde få vila i ett hembakat hamburgerbröd, det ger helt klart hamburgerupplevelsen ett extra lyft. De här bröden är luftiga och supergoda, och det är inte svårt att göra dem heller.

Hembakat hamburgerbröd
Hembakat hamburgerbröd

Ingredienser

1 pakettorrjäst, eller färsk jäst
1 tskSalt
2 tskSocker
1,3 lVetemjöl, cirka
50 gsmör
5 dlmjölk
4 mskolivolja
1 ägg, uppvispat, till pensling
sesamfrön, att strö över

Gör så här

  1. Blanda torrjäst och alla de torra ingredienserna i en bakskål.
  2. Smält smöret i en liten kastrull, tillsätt mjölken och värm tills det är fingervarmt. Häll vätskan över de torra ingredienserna och tillsätt olivolja.
  3. Arbeta degen tills den är jämn och smidig. Täck skålen och låt degen jäsa till dubbel storlek.
  4. Knåda degen väl på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i 12 lika stora bitar och forma fina bullar.
  5. Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna lite med mjölade händer.
  6. Täck med plastfolie och låt hamburgerbröden jäsa en halvtimme.
  7. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  8. Grädda bröden mitt i ugnen i 215 grader i ca. 10 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hembakat hamburgerbröd