Halloumifrittata med tomat och basilika
Frittata är en matig italiensk omelett som tillagas i ugnen.
Den är varianten innehåller basilika och halloumi vilket gör den extra god.
Perfekt att servera till brunch, lunch eller på buffébordet.
Ingredienser
Ingredienser
300 g
Potatis, av fast sort
1
Gul lök
1
vitlöksklyfta
150 g
halloumi
6
ägg
1 dl
Basilika, färsk
3 msk
Olivolja
Salt och peppar
Till servering
1
Schalottenlök
300 g
cocktailtomat
Salt och peppar
3 msk
Olivolja
1 msk
vinäger
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Skala och skär potatisen i små tärningar. Koka i saltat vatten, cirka 5 min. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
3
Skala och hacka lök och vitlök. Skär halloumin i små tärningar.
4
Fräs löken i olivolja i en ugnsfast stekpanna på medelhög värme. Lägg löken åt sidan när den blivit mjuk.
5
Stek därefter potatisen i en skvätt olivolja tills den får fin gyllenbrun färg.
6
Vispa äggen i en skål och rör ner lök, salt, peppar, halloumi och basilika. Häll äggblandningen i stekpannan med potatisen och blanda.
7
Grädda omeletten i ugnen i cirka 25 minuter.
8
Gör under tiden tomatsalladen. Dela tomaterna och finhacka löken. Lägg i en skål och ringla över vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
9
Ta ut omeletten och låt svalna något. Servera med tomatsalladen.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen