Halloumifrittata med tomat och basilika

Av Godare

Vad tycker du?

Halloumifrittata med tomat och basilika

(15)

Frittata är en matig italiensk omelett som tillagas i ugnen.
Den är varianten innehåller basilika och halloumi vilket gör den extra god.
Perfekt att servera till brunch, lunch eller på buffébordet.

Halloumifrittata.

Ingredienser

Ingredienser

300 g
Potatis, av fast sort
1
Gul lök
1
vitlöksklyfta
150 g
halloumi
6
ägg
1 dl
Basilika, färsk
3 msk
Olivolja
Salt och peppar

Till servering

1
Schalottenlök
300 g
cocktailtomat
Salt och peppar
3 msk
Olivolja
1 msk
vinäger

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Skala och skär potatisen i små tärningar. Koka i saltat vatten, cirka 5 min. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
3
Skala och hacka lök och vitlök. Skär halloumin i små tärningar.
4
Fräs löken i olivolja i en ugnsfast stekpanna på medelhög värme. Lägg löken åt sidan när den blivit mjuk.
5
Stek därefter potatisen i en skvätt olivolja tills den får fin gyllenbrun färg.
6
Vispa äggen i en skål och rör ner lök, salt, peppar, halloumi och basilika. Häll äggblandningen i stekpannan med potatisen och blanda.
7
Grädda omeletten i ugnen i cirka 25 minuter.
8
Gör under tiden tomatsalladen. Dela tomaterna och finhacka löken. Lägg i en skål och ringla över vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
9
Ta ut omeletten och låt svalna något. Servera med tomatsalladen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Halloumiburgare – härligt saftig och grön

  2. Aubergine med chermoula

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika