Änglamat med lingon och drömmar
Änglamat, eller giftas som den också kallas, är kanske en av våra äldsta och enklaste desserter. Den var populär innan frysboxen och glassen uppfanns och består helt enkelt av valfria smulade kakor, sylt och vispad grädde. Recept ur Emma Brink Rasks bok ”Desserter”.
Ingredienser
- 2 tskKardemummakärnor, hela
- 50 gSmör , rumsvarmt
- 135 gströsocker
- 0,5 tskVaniljsocker
- 0,5 dlRapsolja
- 90 gvetemjöl
- 0,5 tskhjorthornssalt
Rårörda lingon
- 100 gLingon
- 20 gvaniljpasta
- 2 mskmuscovadosocker, ljust
Grädde
- 2 dlvispgrädde
- 1 dlCrème fraiche, 32 procent
- 0,5 dlflorsocker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Emma Brink Rask
Många känner igen Emma Brink Rask under namnet ”Brinken bakar” med en populär blogg och sitt Instagramkonto. Spritsdrottningen är en passionerad och självlärd hemmabagare, utbildad digital contentstrateg, kokboksförfattare och poddare. Här delar Emma med sig av goda desserter, allt från cheesecake, glass och pajer till praliner och macarons.
Visa 22 recept