Så lyckas du med din tårtbotten

Av Godare

Vad tycker du?

Så lyckas du med din tårtbotten

(32)

En riktigt bra botten är så klart själva grunden för en lyckad tårta. Här är ett grundrecept på en luftig men ändå fast tårtbotten. Vänta gärna en dag innan du delar den så blir det enklare.

Så bakar du en perfekt tårtbotten.

Ingredienser

Ingredienser

Smör , till formen
4
ägg
2 dl
Socker
1 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
2 tsk
Bakpulver

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Smöra en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Använd mjöl i stället för ströbröd så får du fina kanter på din tårtbotten.
3
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp i cirka 3 minuter.
4
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Vänd försiktigt ihop allt till en jämn smet så att luften inte går ur. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
5
Använd en provsticka för att kontrollera att kakan är genomgräddad.
6
Låt svalna helt innan du skär i den, vänta gärna till dagen efter. Skär bara några centimeter in runt hela kakan innan du skär genom hela, då minskar risken att det blir snett eftersom du kan följa snitten.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Tårtkalas – tre fantastiska skapelser

  2. Prinsesstårta i långpanna

  3. Klassisk jordgubbstårta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!