Kolakakor med strössel
Med lite färgglatt strössel blir kolakakorna roligare. Apelsinblomsvatten ger kakorna en fantastisk smak, men har du inget hemma kan det ersättas med sirap. Recept av matkreatören Linnea Seidel med Linneas skafferi.
Ingredienser
Ingredienser
200 g
smör
2 dl
strösocker
0.5 tsk
äkta vaniljpulver
1 msk
Sirap
2 msk
apelsinblomsvatten
2 tsk
Bakpulver
5 dl
Vetemjöl
Strössel
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Rör smöret och sockret vitt och fluffigt i en bunke. Använd gärna elvisp. Vispa ner sirap, apelsinblomsvatten, vanilj och bakpulver. Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en fin kakdeg.
3
Dela degen i tre delar och rulla ut dem till längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem med hjälp av fingrarna. Strö över strössel och tryck fast det med hjälp av fingrarna så det stannar på kakdegen.
4
Grädda i cirka 15 minuter tills de får en gyllene färg. Skär längderna i bitar och låt svalna på plåten.