Foliebakad gädda med god sås

Av Godare

Vad tycker du?

Foliebakad gädda med god sås

(22)

Med det här enkla receptet blir gäddan en riktig gourmetmåltid! Fyll gäddan med färska örter, smör, vitlök och citron och servera med en fräsch äppel- och gurksås.

Foliebakad gädda med god sås

Ingredienser

Ingredienser

2 kg
Gädda, hel
Dill
Vitlök
Citron
Smör
Salt och peppar
rejäl folie

Gör så här

1
Skölj och tag ur gäddan om det inte är gjort. Krydda in- och utsida med salt och peppar. Fyll magen på gäddan med vitlöksklyftor, dillkvistar, och citronskivor. Lägg dit ett par klickar smör.
2
Slå in ett rejält paket med dubbla lager folie. Lägg paketet på grillen, vänd ett par gånger. Beräkna gärna 30–45 minuter om inte värmen är för hög.
3
Äpple- och gurksås: Finhacka gurka och äpple. Blanda med crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Smaken ska vara söt, salt, syrlig, inte för stark.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Stekt abborre med gräddfil och potatis

  2. Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Grillat
decoration divider

Fisk

Visa alla

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Fiskgratäng med bacon

Ångkokt skrei med soja och ingefära

Ceviche med lax och avokado