Friterad brysselkål med gräddfilsdipp
Om du aldrig testat att fritera brysselkål måste du testa det här receptet. Servera med en fräsch gräddfilsdipp med färskriven parmesan och worcestershiresås. Perfekt att ställa fram innan middagen eller som tilltugg på en fest!
Ingredienser
Ingredienser
500 gBrysselkål, grön eller lila
Olja
Salt
Gräddfils- och parmesandipp
2 dlgräddfil
1 dlnaturell yoghurt
0,5 vitlöksklyfta, finriven
2 tskcitronsaft
3,5 mskparmesan, riven
3 mskgräslök, hackad
worchestershiresås
salt och malen peppar
Gör så här
1
Rör ihop gräddfil, yoghurt, vitlök, citronsaft, parmesan och hackad gräslök. Smaka av med några droppar worcestershiresås, salt och mald svartpeppar.
2
Rensa brysselkålen och skär ett djupt snitt i toppen på varje brysselkål.
3
Hetta upp en tjockbottnad kastrull med 5 cm olja.
4
Fritera brysselkålen mjuk och gyllene i het olja, en rejäl näve i taget. Låt den friterade brysselkålen rinna av ordentligt på hushållspapper och strö över lite salt.
5
Servera den friterade brysselkålen direkt med gräddfils- och parmesandipp.