Friterad brysselkål med gräddfilsdipp

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Friterad brysselkål med gräddfilsdipp

Om du aldrig testat att fritera brysselkål måste du testa det här receptet. Servera med en fräsch gräddfilsdipp med färskriven parmesan och worcestershiresås. Perfekt att ställa fram innan middagen eller som tilltugg på en fest!

Friterad brysselkål med gräddfilsdipp, färskriven parmesan och worcestershiresås.

Ingredienser

Ingredienser

500 gBrysselkål, grön eller lila
Olja
Salt

Gräddfils- och parmesandipp

2 dlgräddfil
1 dlnaturell yoghurt
0,5 vitlöksklyfta, finriven
2 tskcitronsaft
3,5 mskparmesan, riven
3 mskgräslök, hackad
worchestershiresås
salt och malen peppar

Gör så här

1
Rör ihop gräddfil, yoghurt, vitlök, citronsaft, parmesan och hackad gräslök. Smaka av med några droppar worcestershiresås, salt och mald svartpeppar.
2
Rensa brysselkålen och skär ett djupt snitt i toppen på varje brysselkål.
3
Hetta upp en tjockbottnad kastrull med 5 cm olja.
4
Fritera brysselkålen mjuk och gyllene i het olja, en rejäl näve i taget. Låt den friterade brysselkålen rinna av ordentligt på hushållspapper och strö över lite salt.
5
Servera den friterade brysselkålen direkt med gräddfils- och parmesandipp.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Ägg de luxe - små, men naggande goda

  2. (1)

    Djävulsägg – recept med rostad lök

  3. (1)

    Rågbruschetta med skinka och pocherat ägg

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Förrätter
    4. Tillbehör

Smårätter

Visa alla
(1)

Kantarelltoast med bacon

(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Honungsrostade nötter

(1)

French toast med banan och choklad