Friterad brysselkål med gräddfilsdipp
Om du aldrig testat att fritera brysselkål måste du testa det här receptet. Servera med en fräsch gräddfilsdipp med färskriven parmesan och worcestershiresås. Perfekt att ställa fram innan middagen eller som tilltugg på en fest!
Ingredienser
- 500 gBrysselkål, grön eller lila
- Olja
- Salt
Gräddfils- och parmesandipp
- 2 dlgräddfil
- 1 dlnaturell yoghurt
- 0,5 vitlöksklyfta, finriven
- 2 tskcitronsaft
- 3,5 mskparmesan, riven
- 3 mskgräslök, hackad
- worchestershiresås
- salt och malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.