Friterad brysselkål med gräddfilsdipp

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Friterad brysselkål med gräddfilsdipp

Om du aldrig testat att fritera brysselkål måste du testa det här receptet. Servera med en fräsch gräddfilsdipp med färskriven parmesan och worcestershiresås. Perfekt att ställa fram innan middagen eller som tilltugg på en fest!

Friterad brysselkål med gräddfilsdipp, färskriven parmesan och worcestershiresås.
Friterad brysselkål med gräddfilsdipp, färskriven parmesan och worcestershiresås.

Ingredienser

  • 500 gBrysselkål, grön eller lila
  • Olja
  • Salt

Gräddfils- och parmesandipp

  • 2 dlgräddfil
  • 1 dlnaturell yoghurt
  • 0,5 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 tskcitronsaft
  • 3,5 mskparmesan, riven
  • 3 mskgräslök, hackad
  • worchestershiresås
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterad brysselkål med gräddfilsdipp